Hvilken lader bør jeg velge til min iPhone?

Hvilken lader bør jeg velge til min iPhone?

I dagens moderne verden er mobiltelefonen vår trofaste følgesvenn, og det er viktig for oss at den lader raskt og effektivt. Når du skal kjøpe en ny lader til din iPhone, er det to viktige faktorer du bør vurdere: ladekabelen og strømadapteren.

Strømadapterens wattkapasitet er avgjørende for hvor raskt telefonen lader. Hvis vi ser på eldre iPhone-modeller, som iPhone 11 og eldre, følger det med en 5 watts adapter. Dette vil ta omtrent 2-3 timer å lade en iPhone fullstendig. Nyere iPhone-modeller, derimot, kommer med en 20 watts strømadapter, også kjent som en hurtiglader. Med en 20 watts adapter kan du forvente at telefonen lades opp til 50% på omtrent 30 minutter, og fra 0 til 100% på omtrent 1 til 2 timer. Som du ser, er det en betydelig forskjell i ladetid.

Det er viktig å merke seg at en moderne iPhone kan maksimalt motta opptil ca. 20 watt. Det betyr at det ikke er nødvendig å kjøpe en lader med høyere wattstyrke, selv om du finner ladere på markedet med 25 watt, 30 watt eller enda høyere. En 20 watts lader, også kjent som en hurtiglader, er det mest optimale valget for en nyere iPhone. Hvis du bruker en lader med lavere wattstyrke, vil det naturligvis resultere i lengre ladetid.

Når det gjelder ladekabelen, er dette en komponent som brukes daglig og derfor bør være slitesterk. Det anbefales å velge en kabel med solid materiale som tåler daglig bruk over tid. I tillegg bør du se etter produkter som er MFI-sertifisert. MFI står for "Made for iPhone" og er en sertifisering fra Apple som garanterer at produktet er produsert i henhold til Apples standarder. Ved å velge en MFI-sertifisert kabel, kan du være trygg på at den vil fungere optimalt med din iPhone og redusere risikoen for skader på enheten.

Når du skal kjøpe en lader til din iPhone, er det også verdt å merke seg at Apple har begynt å selge ladeutstyr separat fra selve telefonen. Dette betyr at du kan kjøpe ladere og ladekabler fra tredjepartsprodusenter i tillegg til Apples egne produkter. Ved å utforske markedet utenfor Apples egen butikk, kan du finne alternativer som tilbyr god kvalitet til en mer overkommelig pris.

Husk at det å velge riktig lader til din iPhone ikke bare handler om å få mest mulig ut av ladingen, men også å sikre en trygg og pålitelig ladeopplevelse. Ved å velge en lader med riktig wattstyrke og en slitesterk, MFI-sertifisert ladekabel, kan du være sikker på at din iPhone lades effektivt og at du unngår eventuelle kompatibilitetsproblemer eller skader på enheten.

Så neste gang du skal kjøpe en lader til din iPhone, husk å vurdere både strømadapterens wattstyrke og ladekabelens kvalitet. Ved å velge riktig lader, kan du sørge for at din iPhone lades raskt, trygt og effektivt. 

Merkene som indikerer MFI-sertifisering ser du på emballasjen til produktet, og det gir deg en trygghet om at det er kompatibelt med din iPhone. Ta et kikk etter disse merkene når du skal kjøpe ladeutstyr til din iPhone, og du kan være trygg på at du velger kvalitet og kompatibilitet.

Slik ser et typisk merke for MFI-sertifisering ut, og det brukes ikke bare av Apple.Etter å ha sammenlignet flere ulike typer ladekabler, har vi oppnådd mange forskjellige resultater. Det som ofte blir observert er at ladekabler produseres billig og bare fungerer i 2 til 3 måneder, eller til og med enda kortere. Disse kablene er vanligvis laget av et materiale som lett går i stykker. Derfor tok vi utfordringen i egne hender og utviklet en ladekabel som er tykkere, mer solid og ekstremt slitesterk. Du finner denne ladekabelen på våre nettsider, Redal.no, eller ved å trykke her!

Tilbake til bloggen